torstaina, maaliskuuta 02, 2006

Bussilakko

Bussilakko uhkaa taas sunnuntaista lähtien. Tällä kertaa se ei vaikuta omaan työmatkaani, sillä Helsingin Bussiliikenne Oy (entinen HKL) ei osallistu lakkoon ja lähibussini 71, 71V ja 550 kulkevat normaalein aikatauluin. Varsin suuri osa Espoota ja Vantaata sen sijaan jää tyystin joukkoliikennettä vaille.

On ikävää, että bussikuskit ovat ahtaalla. On myös ikävää, että neuvottelujen edistämisen keinona joudutaan turvautumaan työtaisteluihin ja pakkokeinoihin. AKT:n asiaa kuitenkin auttaisi vielä enemmän se, että lakon syistä tiedotettaisiin aktiivisemmin. Itse turvauduin Googleen saadakseni tietää, mistä tässä tällä kertaa on kysymys. Sain esiin mm. Helsingin Sanomien uutisen aiheesta ja nyt olen vähän viisaampi. Väittäisin silti, että kansalaiset suhtautuisivat bussikuskien taistoon inhimillisemmin ja myötätuntoisemmin jos tietäisivät, mistä on kyse.

Tietysti myös toisella osapuolella eli Autoliikenteen työnantajaliitolla on oma kantansa asiaan. Muutenhan koko bussilakko olisi tarpeeton.

Ei kommentteja: