torstaina, helmikuuta 02, 2006

Todella kaunis, todella viisas

Hohhoijaa, lööpeistä päätellen missikisat ovat taas edessä. Kymmenen lentoemännän näköistä tyttöä -- ehkä viisi blondia ja viisi brunettea -- keikistelee taas bikineissä. Tämän vuoden finaalissa lienee lööpeistä päätellen vain yhdeksän tyttöä, koska yksi näyttää tehneen "kohupaon" jäätyään kiinni "kielletyistä silikoneista". Markkinoilla on jälleen yksi turha julkkis, kohukaunotar ja potentiaalinen salarakas. Seuraavaksi lööppeihin ilmestynee jokin seuraavista:

"Kohu-Miia juhli villisti Vesa Keskisen/Petteri Ahomaan/Tony Halmeen kanssa"
"Kohu-Miia tilittää avoimesti: En salaillut rintojani"
"Kohu-Miia paljastaa: Eino Makunen on ruma, tyhmä ja huono sängyssä".

Mitä kohu-Miian kaltaiset tytöt sitten saavat aikaan? No, ainakin

1) turhautumista. Ainakaan minua ei (oikeasti!) kiinnosta tietää, kuka kukin salarakas on ja ketä se rakastaa salaa. No jaa, ehkä Jennifer Anistonin mieskuviot kiinnostavat hieman, mutta sekin johtuu siitä, että nainen on tarpeeksi hullu hylätäkseen Brad Pittin, joka puolestaan on erikoisnamu...

2) imagokriisin missimaailmassa. Kaunis, menestyvä ja mallimittainen tyttö ei voi olla myös fiksu, tai jos voi, on se meille tavallisille tytöille harvinaisen karvas pala. (Onneksi kaunis + fiksu -yhdistelmä onkin harvoin totta. Katsokaa nyt näitä salarakkaita, tai jos konkreettisia todisteita kaipaatte, Karpelaa.)

3) pulmatilanteen tavallisten naisten uskottavuudessa. Miehet ja pojat olettavat usein täysin syyttä, että naiset ja tytöt haluavat olla tiettyjen julkkisten kaltaisia. Eli jos sanon Jasmin Mäntylää turhaksi julkimoksi ja tyhmältä vaikuttavaksi tai sanon, etteivät sen lehtihaastattelut kiinnosta mua, joku olettaa mun olevan vain kateellinen, kun se on niin nätti ja koko ajan esillä julkisuudessa. Jotain rajaa sentään tuossakin. Jos haluaisin olla jonkun julkimon kaltainen, valitsisin luultavasti joko Madonnan tai Bonon, en ketään salarakasta.

Olisin voinut otsikoida tämän myös toisen Zen Cafén biisin mukaisesti. Harri on jälleen tehnyt itsestään pellen -- tällä kertaa kohumissin tissien muodossa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Eino Makunen on järkyttävä. Oikeasti. Mä en alkuunkaan ihmettele, että sen näköisen ja mielipiteisen äijän johtama organisaatio vetää puoleensa vaan sellaisia naisia, joilla ei ole ulkonäköä tai asennetta mallimarkkinoille. Jos jopa missikandidaattien hymyn pitää olla hra Makusta miellyttävä, kampauksesta ja meikistä puhumattakaan, niin ei
a) ihmekään, että vuoden missisaldo on juuri sen näköinen mitä on
b) mukaan ilmoittautuvilla ei ole turhan suuria ambitioita peitellä menneisyyttään tai olla valehtelematta "onko sulla tyttö silikoonit" -kysymykseen.

Makunen on järkky äijä. Voi kun hesari julkaisis taas jonkun topless- kuvan Makusesta. Niinkuin vaikka ystävänpäivälahjaksi.