tiistaina, helmikuuta 07, 2006

Maanantai ei mittään, tiistai ei mittään

Ei tarvitse ihmisen tässä maailmassa keksimällä keksiä itselleen tekemistä, koska tarjolla on valiokuntaa valiokunnan päälle. Suosittelen ihan oikeasti niiden kokeilemista -- toiminta ja porukka on yleensä ihan kivaa, asia etenkin opintovaliokunnassa kiinnostavaa ja tarjoiluakin löytyy. Järjestövaliokunnan kokouksessa oli viimeksi tarjolla herkkua niin monenlaista, että ruokaa riitti sekä vatsalle että silmille. Ja ihan oikeat keraamiset kahvimukit. Ei pahvia, ei muovia.

Valiokunnissa tutustuu myös ihmisiin yli tiedekuntarajojen. Moni on oppinut, että kaikki valtsikalaiset eivät olekaan täyspuoluepoliittisia mörköjä, jotkut humanistit ovat jo löytäneet itsensä, kaikki teologit eivät muistuta vaahtosuisia uskonkiihkoilijoita eivätkä kaikki maatalous-metsätieteilijät ole "ihan matteja", ts. keskustanuoria. Jopa oikiksesta löytyy ihan mukavia ja jopa vähemmän rahanahneita ihmisiä, siis myös kihlattuni lisäksi. :) Yksi valiokuntien parhaista puolista onkin se, että niiden toiminta yhdistää joukon suunnilleen tai edes jossain määrin samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä pääaineesta tai tiedekunnasta riippumatta ja näiden kautta taas saa tietoa siitä, miten muissa tiedekunnissa tai vaikkapa järjestöissä toimitaan. Hyvien ideoiden jakaminen ja soveltaminen tuskin koskaan on keneltäkään pois. Mielestäni se on päinvastoin rikkaus, jota kannattaa hyödyntää.

Ikävin piirre valiokunnissa on se, että sopivien kokousaikojen rajallisuus saa ne usein kokoustamaan yhtä aikaa toistensa ja järjestöjen kanssa. Tänään kokoontuu sekä tuutorivaliokunta että opintovaliokunta ja kuulun tietysti molempiin. Torstaina kokoustaa ympäristövaliokunta, yhtä aikaa HYALin yleiskokouksen kanssa. Ärrinmurrin. Mutta jos valitsee vain yhden valiokunnan ja pysyy sille uskollisena, tätä ongelmaa tuskin on.

Työttömän laulussa aikanaan laulettiin "maanantai ei mittään, tiistai ei mittään...". Järjestöaktiivin laulussa veisataan usein toista virttä: "maanantaina kokous, tiistaina kokous, keskiviikkona, torstaina kaksi. Perjantaina iltakoulu, lauantaina kokous ja sunnuntaina työryhmäpalaveri." Mihinkäs tiikeri raidoistaan pääsisi -- tai vanha järjestöjyrä toimintahalustaan. :)

Ei kommentteja: