maanantaina, helmikuuta 20, 2006

Lounaasta tuulee

100-lehden lööppi (20.2.) herätti mielessäni välittömän yhteyden jutun sisältöön, kun näin sen aamulla rautatieasemalla. "Lounasseteleillä olutta ja tupakkaa". Hemmetti, nyt ne sen sitten huomasivat. Ja tästä Vanhan erikoisuudesta on sentään vitsailtu ainakin neljä tai viisi vuotta, ellei kauemminkin. :) (Tiedoksi niille, jotka ovat jostain syystä tämän vitsailun välttäneet: lounasseteleillä ei saa ostaa alkoholia tai tupakkaa. Lounasseteleitä voi kuitenkin ladata Unicardille, jolloin niillä voi ostaa olutta ja tupakkaa Vanhalta.)

Luottokunta vannoi Satasen artikkelissa puuttuvansa asiaan niin pian kuin mahdollista. Veikkaanpa, että tilanteeseen on tarjolla vain kaksi ratkaisua:

1) Mahdollisuus ladata lounareita Unicardille poistetaan.
2) Mahdollisuus maksaa Unicardilla Vanhalla poistetaan.

Ykkösvaihtoehto on kaikkein tolkuttomin. Lounasseteleissä nimittäin on sellainen mukava pieni piirre, ettei niistä saa rahaa takaisin. Mikäli niiden lataaminen Unicardille kiellettäisiin, tämä tyttö ainakin lopettaisi Unicafessa ruokailun ja siirtyisi sellaisiin ravintoloihin, joissa lounassetelille saa vastinetta koko rahan edestä. Saituuteni rajat tulevat vastaan siinä, etten oikein haluaisi lahjoittaa ylioppilaskunnalle kuutta euroa per lounasannos, semminkin kun lautasella on ärtsaria tai Pedron kasvishöystöä. Luulenkin, että fiksumpi ratkaisu olisi kieltää Unicardin maksuvälineenä käyttäminen Vanhalla, mutta myöntää yhä 50 sentin alennuksia käteisostoista kortin näyttämisen perusteella. Näin voisimme ehkä ilahduttaa Luottokuntaa karkottamatta opiskelijoita entistä kauemmaksi Vanhasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vartissa vastaavassa jutussa oli lukijan vinkki -leima. Salaliittoteoriat heräävät...

Anonyymi kirjoitti...

ja kaikki tiedotteen lukeneet näkevät, että vaihtoehto 1 toteutui.

että onnee vaan kaikille Unicafen ja Vanhan talouspaikoille päässeille, ei käy kateeksi ihan heti...