sunnuntaina, helmikuuta 26, 2006

Herää pahvi, nyt veistellään puujalkoja.

Tämän päivän Hesarin kotimaaosassa (A 9) turinoidaan mukavia poliitikkojen pahvikuvista. Tekstistä löytyi vähän tahattomia piirteitä, jotka lähes aiheuttivat nuoren elämäni ennenaikaisen päättymisen aamukahviin tukehtumisen myötä. Juttu itsessään on ihan hyvä ja hauska ja tuo asiansa esiin juuri niin kuin piti (osin rivien välissä). Katsokaapa kuitenkin lyhenteitä. Tekstissä mainitaan Pahvi-Sauli (kok) ja Pahvi-Matti (kesk). Kahvi meni väärään kurkkuun, kun keksin myös kuvatekstistä sulkuihin tungettujen lyhenteiden käyttöä. Siellähän mainitaan Pahvi-Eeron rinnalla seisojina Mika Railo (vas.) ja Maija Jäppinen (oik.). Jos muillakin on taipumusta vääräleukaisuuteen ja hassujen rinnastusten kustannuksella juhlimiseen, niin mitähän uusia piirteitä näiden lyhenteiden toistuva käyttö toisi keskusteluun ylioppilaskunnan vasemmistohallituksesta?

Pahvi-Esko ja -UKK ovat minulle muuten ennalta tuttuja kavereita. Ne nojailevat rennosti seinään Nyt-liitteen toimituksen sohvanurkkauksessa Sanomatalon kahdeksannessa kerroksessa. Jossain vaiheessa Eskon ylle oli ilmestynyt kankainen burkha. Nyt se on ehkä riisuttu. Ehkä. Täytynee tunnustaa, että en ole tehnyt liiemmin huomioita työympäristöni ulkoasusta viime aikoina.

Niin, ja niistä hassuista rinnastuksista vielä. Paras ehkä koskaan näkemäni oli työpaikkani sähköpostiin muinoin lähetetty konsertti-ilmoitus, joka oli muotoiltu tyyliin "Ville Virtanen, tenori, ja Matti Makkonen, hanuri, esittävät Rautavaaran musiikkia". :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sääli että olen missannut tuon konsertin! Kunnon tenori- ja hanurimusiikki piristää aina enkä uskalla kuvitellakaan kuinka riemukkaalta ne kuulostavat yhdessä! Tunsin piston sydämessäni kun luin merkintöjesi frekvenssiä, mun täytyy ryhdistäytyä oman bloggailuni kanssa!