torstaina, heinäkuuta 13, 2006

Uus-uus-uutisia

Välillä iskee koti-ikävä, kun kuulen Suomesta uutisia. Ai, yksi tuttu valmistui maisteriksi, onnea. Toisen perheeseen taas odotetaan lasta. Kolmas osti asuntomessutalon ja neljäs on hankkinut uuden auton. Hyalilaiset taas puuhaavat kesätapaamista ja -seminaaria, joihin en tietenkään ehdi täältä mukaan, kun kerään sitä paljon mainostettua elämänkokemusta ja elän täällä keskellä vilkkainta tenttikautta. Lukukausi lähenee loppuaan ja kohta kaverini hajaantuvat eri maihin, surullista. Sen jälkeen edessä on tietysti vielä ihana viikko Ranskassa viiniä poimimassa vaihtarikaverieni Aurélien (ranskalainen) ja Ewan (puolalainen) kanssa.

Elämäni Suomessa puskee kyllä huomioon täälläkin. Mietin välillä paluutani ja kaikkea mitä sen jälkeen on hoidettava, olen jo suunnitellut ensi vuoden opintoja ja laskelmoinut, että vuoden 2007 aikana olisi ihan kohtuullista valmistua maisteriksi. Pelkään pitkän poissaolon jälkeen olevani auttamattomasti ulkona kaikesta tapahtuneesta ja jääväni myös sellaiseksi. Ei ihmisiä kiinnosta kertoa yli kahta viikkoa vanhoista jutuista, ne on jo eletty läpi. En ehdi edes yliopiston ja HYY:n yhdessä järjestämään paluuorientaatioon, koska täällä opiskellaan vielä silloin. (Kiitti ihan sikana. Miksei sitä nyt olisi voinut laittaa vaikka syyskuun alkuun?) Toivottavasti se ei ole pakollinen, jos on, niin saavat antaa mulle siitä nyt excusen kun kerran järkkäävät sen tuollaiseen aikaan. Suomesta on eniten ikävä Ollia ja omaa kylppäriä, jonka suihkun ritilässä on vain meidän kahden hiuksia eikä ties mitä ällöä karvoitusta. (Mikä siitä ritilästä tekee niin vaikeaa putsata? Suurin osa ihmisistä osaa ottaa suihkun jälkeen hiuksensa siitä pois vessapaperin avulla ja heittää roskikseen, mutta jollekin se ei näköjään mene jakeluun. Ewww.)

Onneksi lentokoneet on keksitty ja täällä voi vierailla suhteellisen näppärästi. Vanhempani ovat nyt käymässä ja Olli tulee tänne taas uudelleen elokuun alussa. Tiedän kyllä, että lentäminen on epäekologista jne. mutta jos joku haluaa tänne ekologisemmin matkustaa vaikka soutuveneellä (meren yli ja sitten Reiniä pitkin), niin tervetuloa. Tarjoan kyllä vieraspatjallani majoituksen aamiaisineen urhealle soutajalle, jos tarpeeksi kauniisti pyytää.

Ei kommentteja: