keskiviikkona, heinäkuuta 26, 2006

Hyvä olo, muodikas harrastus

Suunniteltu 20 kilometrin sauvakävelylenkki supistui tänään 12 kilometriin kuumuuden takia. Hiki valui ohimoita ja vartaloa pitkin, siis vaatteiden alla, sauvoessani eteenpäin musiikin tahdissa. Urheilusoittolistallani on 199 kappaletta, joita voi kuunnella aakkosjärjestyksessä, randomilla, esittäjän tai muiden kriteerien mukaan. Ehdin aakkosjärjestyksessä kuunnella kappaleet väliltä A-E. Seuraavan kerran lenkille lähtiessäni aloitan siis F:stä. Listan kauneus piilee siinä, että kappaleen vaihtuessa tempo pysyy suunnilleen samana. En sano, että pidän kaikista 199 kappaleesta. On siellä sellaisiakin, joita en kotona ollessani juuri kuuntele.

Helppo resepti hyvään oloon: lenkki, suihku, venyttely, juotavaa. Juotavaa, juotavaa, juotavaa. En löytänyt kaupasta tällä kertaa sitruunavissyä (se tuntuu olevan täällä tosi harvinaista herkkua), joten kittaan tavallista. Mutta ai että on hyvä olo, kun maitohappokertymät niska-hartiaseudulla poksuvat ja veri kiertää jälleen! Yritän päästä sellaiseen kuntoon, että selviän 42 kilometrin kävelystä ilman suunnatonta loppuhyytymistä. Tällä hetkellä se iljettävin hyytymys maximus tulee keskimäärin 28 kilometrin paikkeilla (siis normaalimaastossa, suunnaton mäkisyys vie tietysti oman osansa). Kyseessä ei ole maratonille treenaaminen vaan sellaista patikkaa varten, jolle avokki on luvannut joskus kanssani lähteä.

Sauvakävely on ihan mahtava harrastus! Sanokaa vaan, että sukset unohtuivat kotiin. Minä en välitä, koska lajin hyödyt ovat satunnaisia huuteluhaittoja suuremmat. Sauvakävelyä voi harrastaa ympäri vuoden ja se tekee kerrassaan upeaa työtä yläselän jumiutuneille lihaksille. Myös rasvanpolttovaikutus on kuulemma 46 % tavallista kävelyä suurempi ja maisemat yleensä reiteillä upeammat kuin juoksumatolla. Kyllä mummot siis ovat jo edelläkävijöinä tienneet, mikä on trendikästä(*) ja hyödyllistä!

Nyt tää menis niinku jatkamaan venyttelyä ja vissyn kittaamista. Pihalla soittaa sikahyvä jazzbändi, jonka tahdissa on mukava rusautella nikamia. Autsautsauts! :)

(*) Täällä Saksassa sauvakävely on ihan oikeasti tosi trendikästä. Täällä on perustettu jopa puistoja ihan sitä varten. Odotan innolla että samanlainen arvostus tätä lajia kohtaan rantautuu Suomeenkin.

Ei kommentteja: