perjantaina, heinäkuuta 07, 2006

Sommerfest, total geil

Yliopistolla on tänään ASTA-Sommerfest. Älkää kysykö mikä ihmeen ASTA, en tiedä, mutta koko kampus on täynnä esiintymislavoja ja baaritiskeiksi muutettavia rekkoja (konttiosasta avataan toinen sivu ja voila! Sieltä paljastuu baaritiski oluthanoineen ja muine tykötarpeineen). Yksi esiintymislava sijaitsee noin 40 metrin päässä ikkunastani, jipii. Äsken siinä illalla esiintyvä bändi teki soundcheckin ja kaikki lasiesineet huoneessani helisivät. Kärsin huoneessani ikkuna suljettuna ja hikipisarat valuen. Naapuri oli nimittäin avannut ikkunansa ja mitannut huoneessaan sitten vallinneet desibelit: 104. Siis kyllä, SATANELJÄ. Suomessa tuollaisen mökän pitäminen näin lähellä asuintaloa olisi ehdottomasti laitonta. Konsertoidaanhan Helsingin keskustassakin Stadikalla tietysti, mutta muiden talojen etäisyys siihen kenttään on enemmän kuin 40 metriä ja lavan ympärillä on stadionin seinät. Odotan innolla iltaa, jolloin tuon lavan edusta on vielä täynnä huutavaa ja kirkuvaa jengiä. En aio olla kotona. Olen mukana juhlimassa, se on hauskempaa. Ja Saksan laki määrää livebändin lopettamaan puoliltaöin, joten ehkä saan sitten kotiin tultuani nukuttuakin. Tottahan siinä lavalla jatkaa dj bändin lopetettua, mutta sellaiseen olen täällä asuessani jo tottunut. Yksi kampusbaareista on nimittäin tässä samalla sisäpihalla kuin se esiintymislavakin.

Kohta häivyn etkoilemaan kaverieni kanssa, naukkaan paikallista valkoviiniä jonka olen jäähdyttänyt huolellisesti ja pidän oikein kympillä hauskaa. En voi sanoa, että Sommerfestistä tulee "total cool", koska täällä on tänäänkin yli 30 astetta lämmintä ja hiki valuu nenänpäätä pitkin. Sanon sen sijaan "total geil". (Kaikki kiva tai hieno tuntuu olevan täkäläisille joko cool tai geil.) Ja tänään on perjantai, eli pitkä opiskeluviikko on ohi ja huomenna sekä ylihuomenna saa nukkua pitkään!

P.S. Gradurintamallekin kuuluu taas pitkästä aikaa hyvää. Löysin kadonneen motivaationi ja olen saanut taas tällä viikolla aika paljon aikaankin. Kuka tietää, ehkä mä vielä jonain päivänä valmistunkin. Ehkä jo ensi lukuvuonna, jos luoja suo. Mañana, mañana, mañana. :)

Ei kommentteja: