keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Läähpuuh

35 astetta pilvettömältä taivaalta ne lupasivat ja 38 astetta saimme. Mietin koko päivän, miksi ihmeessä kuumuus tuntuu jotenkin erilaiselta kuin ennen. Sitten huomasin: ilmankosteus on jostain syystä laskenut. Tänään kuumuus oli myös kuivaa, poltti iholla mutta hengittäminen oli helpompaa. Vasta päivän neljäs litra vettä menossa ja päässä tuntuu yhä siltä, että nestehukka on ovella. Olen kovasti yrittänyt lukea perjantain tenttiin, mutta kuumuus haittaa keskittymistä, torkahdan aina hetken päästä. Unohdin suklaapatukan pöydälle (enkä edes aurinkoon), siitä tuli kastiketta.

Karhunvatukat sen sijaan tykkäävät auringosta. Asuntolan pihapuskissa on jo paljon kypsiä marjoja. Mietin, jotta kehtaisiko niitä käydä sieltä avoimesti päivänvalossa muutaman suuhunsa poimimassa. Tykkään kovasti, hyviä ovat! Ostan niitä välillä hedelmäkojuista, joita täällä on joka puolella, ja napsin suuhuni joko puistossa tai Reinin rannalla. Joki on ystävä, koska sitä pitkin kulkee aina pienoinen tuulenvire, joka helpottaa oloa tässä kuumuudessa. Tosin lämpöönkin on jossain määrin jo tottunut, esimerkiksi 30 astetta ei tunnu enää miltään. Odotan kauhulla syyskuuta, jolloin palaan Suomeen. Jos Helsingissä on tänään ollut 19 astetta, kuten kuulopuheet ja sääennusteet kertoivat, tulen jäätymään siellä syyskuussa.

Viikonloppuna vois varmaan käydä Rüdesheimissa kameran kanssa vilkaisemassa, joko rypäleet ovat alkaneet saada väriäkin, niistä tulee kypsyessään niin nättejä. Samalla sais reippailtua jonkin verran, koska Reinin varrelta löytyy seudun parhaita kävelymaastoja. Ehkä voisin jopa reippailla sinne sen 30 km pyörällä tai kävellen, siis sikälimikäli ilma on sellainen, että pystyy sauvakävelylle lähtemään ilman yletöntä lämpöhalvausriskiä.

Ai niin, löysin Karstadtin gourmetosastolta sitruunavissyä! Sitä olen Suomesta kovasti kaivannut eikä sitä oikein tahdo mistään löytää, sitruunavesi tuppaa aina olemaan hiilihapotonta. Olen nyt oppinut täällä tykkäämään tavallisestakin vissystä, mutta sitruuna virkistää hellepäivänä parhaiten. :)

Lisäys vielä perään: Niistä huumeringeistä, joista puhuin edellisessä postauksessa, että en ole (onneksi) törmännyt -- jos niitä on, niin epäilen, että niillä on jotain tekemistä vesipiippuja myyvien liikkeiden kanssa. Esimerkiksi yksi kiinantossuja myyvä kauppa täällä (sikahyvä kokovalikoima ja maksavat kympin per pari!), jossa käyn alati ihailemassa Shiva-patsaita, myy myös vesipiippuja ja siellä on aina välillä sellaisia asiakkaita, jotka sanovat myyjälle jotain matalalla äänellä ja saavat sitten jonkin tuotteen takahuoneesta. En oikeastaan halua tietää aiheesta enempää.

Ei kommentteja: