maanantaina, marraskuuta 14, 2005

Remonttimies meidän

Olen tehnyt aivan liikaa töitä viime aikoina. Kaipaan yliopiston käytäviä, päärakennuksen paikoittain hämyisää valaistusta, sekoilevien kopiokoneiden räminää ja jopa humisevaa tuuletusta. Ja kaipaan päärakennuksen kahvilassa käytäviä keskusteluja opinnoista, tenteistä, cafe au laitin sikamaisen korkeista hinnoista ja siitä, miksi ainejärjestön bileisiin pitäisi muka ostaa perryä, vaikka kukaan vaimosta syntynyt ei pysty sitä juomaan. Pimeys ja hyytävä ilma tuntuvat yliopiston ikkunoista katsottuna vähäisemmiltä kuin täältä Sanomatalon lasiseinän läpi nähtyinä. Tänään taidan lukea oikeussosiologian tenttiin. Ehkä kirjastossa, ehkä kotona. Jos luen kirjastossa, haen kyllä ensin kaupasta tai päärakennuksen kahvilasta jotain hyvää.

Niin, päärakennuksen kahvila, järjestökähminnän, kuulumisten vaihtamisen sekä vuodatuksen tyyssija, joka esiintyy kalenterissani aina lyhenteellä PRKL. Oih, mitä mahdollisuuksia tuossa kolkossa ja ahtaassa tilassa piileekään! En astuisi jalallanikaan Robertsiin tai Waynesiin, ellei päärakennuksella joutuisi aina jonottamaan vähintään yhtä akateemista varttia vain yhden kahvikupin tähden. Ja ellei Waynesin take away -kahvi olisi loppujen lopuksi tuoreempaa ja (eri korteilla myönnettävien alennusten jälkeen) myös halvempaa kuin Unicafen. Ja ellei päärakennuksen kahvilassa Portsun remontin takia hengaisi muuten vaan niin paljon porukkaa.

Remonttimies meidän, joka rehkit Portsussa. Saa jo se remppa valmiiksi. Anna meille takaisin meidän kipeästi tarvittavat luentosalimme ja sikäläinen Unicafe-ravintolamme. Päästä meidät ruuhkasta ja anna meille ruokarauha. (Ja sitten tietysti: jos vain voit millään vaikuttaa ruokalistoihin, niin älä saata meitä punajuurikiusaukseen, vaan tarjoile mieluummin niitä hyviä smetanasieniä tai kasvispihvejä...)

P.S. "Jotain hyvää" voisi olla esimerkiksi tölkillinen sokeritonta Red Bullia, kupillinen kahvia (hylamaidolla höystettynä, jos se on jotain karmeaa tervaa) ja pari palaa tummaa suklaata, kaakaopitoisuus 85--90 %.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kähmintä? Voi kuule, koko viime viikko meni mummoa myydessä ja asiakkaina oli kaikki ryhmät Osakeista Oikeistoon. Loppusuora häämöttää jo, luojan kiitos.

Seuraava asia, mitä päästään säätämään on talouspaikkojen kärkyntä: jokainen edustaja ja varaolio pitäis saada jonkun talousnakin tai valiokunnan piiriin, että ens vuoden hallitukseen on jotain asiantuntevia tyrkkyjä tarjolla K.:n lisäksi...

Että vapaa-ajan ongelmia?

Elina kirjoitti...

Mua mietityttää tällä hetkellä eniten Siulan hallituskähmintä. Yleiskokous on ensi maanantaina. Ainejärjestöpeli on siinä vaiheessa, jossa aion heittää kutosen ja selvitä kerrankin hallitusnakitta ensi vuoteen. Ehkä olen gradulleni sen velkaa. Vaihtoyliopistolle nyt ainakin. :)