maanantaina, marraskuuta 14, 2005

Liikuttavaa meininkiä

Perjantain jooga tuntuu vieläkin lihaksissa. Ihana Sanomatalo tarjoaa työsuhde-etuna ilmaista jumppaa, joogaa ja pilatesta sekä mukavan kuntosalin. Näiden etujen käyttämättä jättäminen olisi vähän niin kuin jättäisi lottovoiton lunastamatta.

Ellei täällä olisi näin hyviä (ja ilmaisia) liikuntapalveluita, hengailisin Yliopistoliikunnan tiloissa. Vuosien varrella tutuksi ovat tulleet niin Kumpulan kuntosalin juoksumatot kuin hallintorakennuksen hierontapöydät. Yliopistoliikunta on myös eräänlainen lottovoitto. Harvoissa kuntokeskuksissa tarjotaan tällaisia etuja: 49 eurolla saa koko lukuvuoden ajan mm. jumpata, bicata, rehkiä salilla ja huitoa sulkapallokentällä niin paljon kuin kroppa vain suinkin kestää. Ja se ihana hierontakin on liikuntamaksun maksaneelle edullista. Suosittelen lämpimästi. :)

Liikunta ja liikuntapalveluiden tarjoaminen opiskelijoille on tärkeää. Yliopistoliikunnan tunneilla ja saleilla vallitsee varsin mukava meininki -- kaukana koululiikunnasta tai tietyistä maksullisista saleista, joissa tiukkapeppuiset blondit piukoissa miniminitrikoissaan ja rakennekynsissään katsovat takarivin jumppaajia nenänvarttaan pitkin. Hallintorakennuksen kuntosalilla käy todistettavasti pari missitittelin kantajaa, mutta siellä ei silti tarvitse tuntea itseään munkkipossuksi. Ja musta on tajuttoman hienoa, että opiskelijabudjetinkin turvin elävällä on mahdollisuus pitää kunnostaan huolta vuokranmaksusta tinkimättä.

Ei kommentteja: