sunnuntaina, elokuuta 06, 2006

Nytpä tahdon olla ma pienen mökin laittaja

Asuntomarkkinarintamalta kuului pitkästä aikaa parempaan suuntaan viittaavia uutisia. Parempaan suuntaan siis sellaisen mielestä, joka lähestyy neljännesvuosisadan ikää, viimeistelee graduaan, aikoo kohta ilmoittautua suorittamaan toivottavasti viimeisen perustutkintolukuvuotensa opintoja ja suunnittelee pakon edessä elämäänsä (maisterintutkinnon jälkeen kun on ilmeisesti ulkona yliopiston turvallisesta huomasta ja sen jälkeen on sitten tehtävä sitä kuuluisaa jotain, kunhan vain keksisi tarkasti mitä). Ja ehdottomasti parempaan suuntaan sellaisen mielestä, joka haaveilee omasta asunnosta, siitäkin huolimatta, että se on todennäköisesti pahaenteiseltä kalskahtava "remontoijan unelma" ja sitä varten on saatava pankista huomattavasti lainaa, joka kulkee sitten seuraavat N + Y vuotta velkana hartioilla.

Koblenzin pommilöydös on kiristänyt turvatoimia junissa ja asemilla. Mainzinkin hbf:lla törmää tavallista useammin vartijoihin ja poliisipartioihin. Tänään saattaessani Ollia lentokentälle viereisellä asemalaiturilla seisovassa poliisiryhmässä oli mukana jopa koira ja poliisejakin oli tavallista enemmän. En tosin tiedä, että liittyikö tämä erityissuuri vartio siihen pommijuttuun vai oliko siinä (Koblenzista saapuvassa) junassa esim. joku tyyppi jonka ne halusivat napata. Sitäkin näkee välillä.

Tulen muuten noin kolmen viikon kuluttua koto-Suomeen täältä ja viivynkin siellä hetken ennen Ranskan reissua. Jos joku haluaa vuokrata syyskuuksi Mainzista kivan ja edullisen asuntolahuoneen, lisätietoja saa kysyä vapaasti. :)

Ei kommentteja: