keskiviikkona, elokuuta 16, 2006

Living in without the fridge

Jääkaappini sanoi eilen illalla täysin yllättäen sopimuksen irti, PATAPUM. Tai no joo, oikeammin sen päästämä ääni oli jotakuinkin SLOOOOOSSSSHHH-TIP-TIP-TIP-TIP-TIP, mutta lopputulos oli sama: kaappia ei voi käyttää. Mikälie osa siitä petti ja lattiallani oli yhtäkkiä nelisen litraa vettä, joka tulvi jääkaapin alta. Minätyttö siirsin sitten nopeasti ja varovaisesti itseäni painavampaa kirjahyllyä, ÄÄÄRRRRGGGHHH OOOOMPPPPHHHH, joka oli pistorasian edessä, tempaisin töpselin irti oikosulun pelossa ja järjestin jääkaapin suojissa olleet kolme jogurttia ja margariinipaketin naapurini hoiviin. Onneksi on opiskelijabudjetin mukainen ruokavalio. Tiedättehän sen uskomattoman ilahtumisen tunteen, kun tulee kotiin ja suuntaa jääkaapille eikä se olekaan tyhjä? Siellä on valo! Ja kannullinen vettä! Jihuu!

Joka tapauksessa kävin tänään kertomassa asiasta vuokranantajani, eli Studentenwerkin päivystyksessä ja tapasin siellä Hausmeisterimme, joka leppoisaan tyyliinsä pyysi minua tyhjentämään ja pesemään kaapin tänään ja sanoi komentavansa miehensä huomenaamuna hakemaan sen klo 11 ja 12 välillä. Toivottavasti ne tuovat mulle uuden toimivan kaapin samalla tilalle. Upouutta ei kannata odottaa, koska asuntola poistuu käytöstä syyskuun jälkeen ja oikeastaan sen tänne tuotavan kaapin ikä on mulle myös herttaisen samantekevää, kunhan se tuodaan huomenna ja toimii ja pitää vedet sun muut asiat sisällään. En myöskään tule elämään sen kanssa kuin viikon, mutta toisaalta en kyllä suostu elämään sitä viikkoa ilman jääkaappia! Jäin jo tänään ilman aamiaista kun jogurttejani tällä hetkellä hallinnoiva Birgit oli poissa kotoa.

Noh, tulipa joka tapauksessa eliminoitua jääkaapin perukoilta se joku sininen ja pörröinen asia, todellinen The Thing, jota epäilen viime viikolla avatuksi juustoraasteeksi. Ellei se sitten selviydy itsekseen roskiksesta pois, avaa alaovea ja ryömi portaita pitkin takaisin tänne ylimpään kerrokseen (mikä voi olla hyvinkin todennäköistä, joten täytyy muistaa lukita ovi kunnolla yöksi). Niin ja otsikko viittaa tietysti tähän kappaleeseen, joka otaksuttavasti kertoo siitä tänään pois heittämästäni asiasta.

Ei kommentteja: