maanantaina, huhtikuuta 17, 2006

Siellä on koti ja siellä on peti

Lukukausi alkaa viikon päästä täydellä teholla eikä mulla ole vielä(kään) kunnollista opintosuunnitelmaa. Tarttis varmaan tehdä jotain. Yhdelle kielikurssille olen jo ilmoittautunut, mutta muuten varmaan vain tupsahdan kurssien ensimmäisille luennoille katsomaan, mitä siellä tapahtuu. Jotain seminaarejakin varmaan pitäisi tehdä. Mein Gott. Taidan omistaa huomisiltana tunnin tai pari opinto-oppaan selailulle. Kunhan olen ensin hankkinut saksalaisen prepaid-liittymän, telefoneerannut Skypellä koto-Suomeen, illastanut ja keittänyt itselleni kupin teetä.

Tiesittekö muuten, että täällä ei Aegeen lisäksi ole oikeastaan mitään opiskelijajärjestöjä? Ylioppilaskunta -- tai "opiskelijaverkosto" -- on ilmeisesti enemmänkin olemassa siksi, että se omistaa asuntolat, pitää yllä Mensaa (paikallinen Unicafe), neuvottelee semesterticket-alennukset (ilmainen joukkoliikenne 200 km:n alueella Mainzista, mm. Wiesbadenissa ja Frankfurtissa) ja on muuten hyödyllinen. Täällä ilmestyy myös eräänlainen ylioppilaslehti, mutta se muistuttaa enemmänkin yksittäistä ainejärjestölehteä kuin Ylkkäriä. Ja täkäläinen ylioppilaskunta ei myöskään ole missään nimessä poliittinen, näin olen kuullut. Valitkaa hei sitten HYY:lle hyvä päätoimittaja, joohan? :) En aio sanoa tässä, kuka oma suosikkini on, koska en ole kuullut haastatteluja. (Joku ehkä arvaa kuitenkin.)

Katselin tänään Igglosta kotitaloni kuvaa ja kaipasin omaa makuuhuonettani, jossa omat tutut tavarat ympäröivät nukkuessa ja -- mikä tärkeintä -- Olli nukkuu vieressä. Olen kotiutunut tännekin jo aika hyvin eikä mulla nyt sietämätöntä koti-ikävää ole missään vaiheessa ollut, mutta omaa sänkyä ei silti voita mikään. Siellä on koti ja siellä on peti ja peikolla pehmoinen olo, kuten siinä yhdessä lastenlaulussa sanotaan. Ja Helsingin vesijohtovettä kaipaan myös. Täkäläistä ei voi juoda sellaisenaan, koska se maistuu niin pahalta. Ihmiset kantavat siis kaupasta lähde- tai mineraalivettä puolentoista litran muovipulloissa kotiin. Onneksi ne ovat sentään palautuspulloja.

Meidän taloon oli muuten merkattu yksi ostohalukkuus. Igglo ei kerro, että se on kaupungin vuokratalo. Hihii.

Ei kommentteja: