perjantaina, huhtikuuta 07, 2006

Kevät toi muurarin

Terveisiä keväisestä Mainzista, jossa narsissit kukkivat ja muratti vihertää. Mulla ei ole vielä nettiä asuntolassa, joten päivittely on jäänyt vähän vähemmälle. Mutta kaupunki on uskomattoman viehättävä! Joka paikassa on siistiä -- ei kadulle kuseskelevia miehiä tai siellä täällä lojuvia tupakantumppeja -- ja ihmiset ovat pääosin ystävällisiä. Olen tosin vilustunut sen verran pahasti, että puhuminen on vaikeaa, ääni on osapuilleen kokonaan poissa. Auringon paistaessa täällä kuitenkin kelpaa käyskennellä pitkin vanhan kaupungin katuja tai Reinin rantaa. Aion tutkia kaupungin läpikotaisin heti kun saan aikaa.

Yliopistolla on paljon vaihtareita, joista luultavasti puolet tulee Puolasta. Omalla kielikurssillani on puolalaisten lisäksi pari italialaista, espanjalaista, korealaista ja japanilaista sekä yksi unkarilainen poika, jonka nimi on Attila (tämä seikka hymyilyttää mua aina leveästi). Erasmus-partyja on melkein joka ilta ja ihmisiin tutustuu siinä samalla. En kaipaa Suomea, vielä. Ollia sen sijaan kyllä.

Asuntoni on yliopiston porttirakennuksessa, Forumissa. Se on ihan kiva ylimmän kerroksen huone, jossa on huimaavan korkea ja osin viisto katto. En ole ehkä koskaan nähnyt sellaista huonekorkeutta. Vilustumiseni johtuu osin siitä, ettei talo pidä kylmää (sen sijaan se luultavasti kestää ensimmäisen siihen osuvan pommin). Onneksi pian tulee kesä. Täällä on nyt päivisin 13-20 astetta lämmintä, aamuisin vähän kylmempää.

Maanantaina saan luultavasti asuntolaan netin, jonka jälkeen voin rauhassa kirjoitella enemmän. Liebe Grüße kaikille ihkuliineille ja muillekin. :)

Ei kommentteja: