keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006

Kuvia Mainzista

Yleisön pyynnöstä armoton lasisilmä on tallentanut tuokiokuvia uudesta asuinkaupungistani. Olkaatten siis hyvät:

Talo, jossa asun, Forum nimeltään, on yliopiston porttirakennus ja näyttää suurelta osin tältä. (Siinä on toki myös komeat portit, mutta niitä on mahdotonta kuvata mun ikkunasta, koska välissä kasvaa kastanjapuu.) Tämä on otettu mun ikkunasta, ja siitä näette, että sää on tänään ollut ihana:


Itse kaupunki on joiltain osin hengästyttävä. Keskiaikainen vanha kaupunki on pieni (Mainziin on hyökätty joka sodassa ainakin Napoleonin ajoista lähtien ja se on pommitettu lähes raunioiksi). Domin ympärillä on kuitenkin jäljellä vielä jotain ja se osa on todella kaunista.


Rein virtaa kaupungin rajalla ja erottaa toisistaan paitsi kaksi kaupunkia, Mainzin ja Wiesbadenin, myös kaksi osavaltiota, Hessenin ja Rheinland-Pfalzin. (Päivän maantietoannoksena kerrottakoon, että Mainz on Rheinland-Pfalzin pääkaupunki.)


Vaikka kaupunki onkin suurelta osin rakennettu sotien jälkeen uudestaan, ei täällä suinkaan ole rumaa. Katsokaa vaikka. Henkilökohtaisesti suostuisin muuttamaan tähän taloon koska tahansa (ja sen vieressä sijaitsevat antiikin Rooman torin rauniot -- Mainzissa on ollut aikanaan myös paljon legioonalaisia jotka ovat jättäneet jälkensä kaupungin historiaan, täällä on ollut mm. iso amfiteatteri, josta on yhä raunioita jäljellä.)

Ei kommentteja: