tiistaina, toukokuuta 09, 2006

München, total cool!!!

Saksassa riittää nähtävää -- jos Mainz alkaa tympiä, voi aina tehdä viikonloppumatkan toiseen kaupunkiin. Kävimme viime viikonloppuna tutustumassa Baijerin helmeen kahden puolalaisen, kahden ranskalaisen ja kahden suomalaisen voimin. Ihan mielettömän hauska reissu, pakko tunnustaa. :)



Münchenissa ei tekeminen hevillä lopu. Kaupungissa on upeita puistoja (olen kateellinen, Mainzissa ei ole sellaisia ulkoilumaastoja) ja Alpeillekin on ajomatkaa vain tunnin verran. Ja Deutsches Museum, mein Gott! Siihen tutustuminen vaatisi ainakin kaksi tai kolme päivää! Vaan uskoisitteko, että osa baijerilaisista käyttää "kansallispukujaan" jopa kaupungissa kävellessään? Polvisukkia, alppitakkeja, nahkahousuja, puhvihihoja ja lyhyitä perinnehamosia tuli aina välillä vastaan kadulla, metrossa ja kahviloissa. (Ja hymy oli herkässä, valitettavasti.) Ja monet rakennukset, kuten raatihuone, ovat uskomattoman kauniita! Kiipesimme erääseen kirkontorniin ihailemaan näkymiä, myöhemmin ajoimme hissillä vielä Olympiatorniin, josta näki vielä kauemmas.




Ja sunnuntai-iltana Mainziin palatessa tunsin vihdoin tulevani kotiin. Oma sänky paras sänky. Tuntuu kuin olisin ollut Saksassa jo paljon kauemmin kuin vähän yli viisi viikkoa.

Ei kommentteja: