sunnuntaina, toukokuuta 14, 2006

Kermakaljaa

Huh, olipahan bileet eilen illalla! Tällä kertaa meidän asuntolassamme, Forumissa. Monen tunnin aikajaksolla nautittu vajaa viinipullo ei tuonut mitään päässä jyskyttävää ja kylmiä väreitä tuottavaa krapulaa, mutta nestehukan näköjään sain siitä. Heräsin nimittäin jalkaa riipivään pohjelihaskramppiin pitkin yötä, join lähdevettä ja venyttelin. Varsinaisesta krapulasta muistan täällä Mainzissa kärsineeni vain kaksi kertaa -- synttärieni jälkeen ja joidenkin muiden alkuaikoina pidettyjen bileiden. En juo täällä juurikaan punkkua, koska yritän tutustua paikallisiin viineihin ja Pfalzin punaviinin maku ei tehnyt minuun sanottavan positiivista vaikutusta. Müller-Thurgau-rypäleestä tehty kuiva valkoviini sen sijaan on yleensä kerrassaan herkullista!

Täällä kyllä näkee mitä ennakkoluulottomimpia juomasekoituksia. Puolalaisilla oli torstain grillipiknikillä mukanaan vadelmamehutiivistettä, jota ne sekoittivat oluen kanssa. Maistoin joltakin kulauksen, ensin se maistui vadelmasiideriltä, sitten oluelta. Luulisin että saksalainen olut on parempaa sellaisenaan (en tietenkään tiedä kun en mallasjuomia nauti). Varsin yleinen saksalaisvillitys on myös oluen sekoittaminen erilaisten limpparien, varsinkin colan, kanssa. Colabieriä myydään jopa valmiiksi pullotettuna kaupassa ja eilen joku taisi nauttia olutta lemon light -colan kanssa. Lisäksi porukka juo punaviiniä ja colaa sekaisin. Saksalaisen viinin ymmärrän, mutta että ranskalaisenkin punkun sekaan kaadetaan colaa? Eksoottisin sekoitus, johon olen törmännyt, oli eräässä kapakassa tarjoiltu "Bier mit Sahne" -- eli tuopillinen olutta, jonka pinnalla lillui tavallisen vaahdon sijaan kermavaahtoa. Sehän on kuin suoraan Potterista, jossa porukka kittaa kermakaljaa! :)

Tietysti olemme maistattaneet kavereillamme salmiakkikossua, kuinkas muutenkaan. Vastaanotto oli vaihtelevan innostunut -- enimmäkseen kohteliaita "eksoottista"-kommentteja joita minäkin käytän toisinaan maistaessani eri maiden paikallisia erikoisuuksia, joiden makuun en ole tottunut. Puolalaisen Karolinan poikaystävä sen sijaan taisi pitää salmarista -- kuulimme, että pulloon tähteeksi jäänyt osa, jonka lahjoitimme pois, oli matkannut pojan mukana Puolaan.

Nyt menen varmaan vielä puoleksi tunniksi petiin köllöttelemään, venyttelemään pohjettani ja lukemaan Jane Austenin pokkaria. Sunnuntaina on lupa ottaa rennosti, etenkin Saksassa, jossa ruohonleikkuu, autonpesu jne. nähtävä ja kuultava työnteko on pyhinä asetuksen nojalla kielletty.

Ei kommentteja: