keskiviikkona, toukokuuta 31, 2006

Linnoissa kreivien häät vietetään...

Yliopistolla on ensi viikko kokonaan lomaa ja kaikki aikovat kadota kotimaihinsa. Sekä Finnairin että Ryanairin lennot maksavat liikaa, joten minä en tule Suomeen. Sen sijaan junalippu Luxemburgiin maksaa 12,80 e ja matkakin kestää vain kolmisen tuntia, joten vietän neljä riemukasta päivää (tiistaista perjantaihin) kreivien maassa. Ensin harkitsin Roomaa ja Pariisia, mutta en halua niihin ilman Ollia. Sitten käänsin kelkkani toiseen suuntaan etsin Saksan lähistöltä paikkaa johon ei ainakaan tulisi muuten mentyä ja kappas, tuossahan tuo kreivien maa nököttääkin kartalla valtio- ja osavaltiorajan tuolla puolen. Täältä siis tullaan, Luxemburg!

Matkasta voi tulla mielenkiintoista, sillä ranskani on surkeaa ja luxemburgilaiset kuulemma ääntävät saksaa hassusti. Majoitun hostellissa mahdollisesti tuntemattomien kanssa jaetussa huoneessa, koska hotellihaku tuotti varsin kalliita tuloksia. Kolme yötä luxemburgilaisessa hotellissa maksaa saman verran kuin lennot Pariisiin Lufthansalla ja neljä yötä sikäläisessä hostellissa kahden hengen huoneessa. Hostelling International -ketjuun kuuluva Luxembourg City tarjoaa siistin ja askeettisen bed & breakfast -yhdistelmän 50 eurolla koko ajalta.

Matkaa on kiva odottaa -- eikä sitä paitsi mene enää kauaa siihenkään kun Olli tulee tänne Saksaan! <3 Nyt takaisin gradun pariin.

Ei kommentteja: