perjantaina, maaliskuuta 02, 2007

Elastinen Iso G

En päässyt kirjastotilaisuuteen aamulla -- eilisen pj-seminaarin jälkeinen väsymys vei veronsa niin etten millään saanut silmiäni auki ennen yhdeksää. Sen sijaan graduohjaajan kanssa sovitulla vastaanotolla kävin tänään. Sain yllättävän hyvää palautetta -- olin odottanut hiukan ankarammansorttista arviota tekstistäni -- ja aimo nipun tarpeellisia neuvoja. Nyt alan siis ihan uudella innolla ja motivaatiolla hioa gradun osista lopullista kokonaisuutta, kun homma ei enää edes tunnu palapeliltä, josta joku on pihinyt reunapalat. Toivottavasti tekstiä syntyy tästä eteenpäin kuin räppiä ja saan sen ajallaan valmiiksi. :) Riimittelyä ainakin on aina helppo ja hauska tehdä ja teinpä sivumennen sanoen tänään yllättävän bongauksen: yksi alun perin Siulan laulukirjassa julkaistu sanoitukseni on näköjään löytänyt tiensä myös Kronoksen laulukirjaan, kuten myös eräs Juhan sanoituksista. Pakko myöntää, että mua aina hätkähdyttää törmätä noihin omasta kynästä tulleisiin viisuihin jossain ihan muualla, vaikka kyllä niitä aina välillä tulee erinäisissä laulumonisteissa ja muissa -kokoelmissa vastaan. Kansanperinnettäpä tämäkin kai ja toisaalta, mihinkäs juomalaulut olisi tehty ellei käytettäviksi. :)

Opiskelu on muutenkin viime päivinä maittanut ihan mielettömän hyvin. Tällä hetkellä suurimman osan ajasta vie lähestyvä tentti, eli istun alituisesti kirja kädessä bussissa, kotona tai rakkaassa laitoskirjastossamme. Niin ja ne Mainzin opinnotkin tupsahtivat tässä päivänä muutamana Oodiin, whee! Ihmettelin hetken, miten suoritusnäkymä näyttääkään yhtäkkiä noin kivalta. Ilmeisesti sain siis täytettyä kaikki tarvittavat paperit liitteineen.

Mukava uutinen on sekin, että kaula on taas entisellään eli kipu on poistunut sieltä (tai oikeammin rajoittunut normaaliin tapaan vain toiselle puolelle eli niskan sekä lavan kohottajien tuntumaan). Buranasta, venyttelystä ja kylmägeelistä oli siis apua. Kun leukaa voi taas aukoa tuskatta, tuntuu laulaminenkin jälleen mukavalta!

Ei kommentteja: