perjantaina, maaliskuuta 09, 2007

Ehdokasvajaus

Ennakkoäänestys on siis alkanut ja varsinainen vaalipäiväkin lähestyy. Olen täyttänyt suunnilleen kaikki tarjolla olevat vaalikoneet, mutta sitä täydellistä ehdokasta ei vain taida olla olemassa. Tai sitten tarttis muuttaa kehyskuntiin, pois Helsingistä -- Uudenmaan vaalipiirissä olis tarjolla tyyppi, jota voisin sekä vaalikoneiden että muun kuulemani perusteella hyvin äänestää. (Ei, en puhu Niinistöstä enkä Vanhasesta. Enkä myöskään Karpelasta tai Harkimosta. Enkä kenestäkään muustakaan iltapäivälehtien lööpeistä tutusta hahmosta.) Joku tarttis nyt kuitenkin omasta vaalipiiristä keksiä. Kirkkoveneen/Aku Ankan/Tony Halmeen äänestäminen ei minusta tunnu hyvältä vitsiltä. Ainahan voi tietty antaa äänensä myös Maksuttomalle Koulutukselle, mutta toisaalta -- kai sieltä listoilta nyt joku sellainen pitäis löytyä, joka on edes jossain määrin sopiva äänestettäväksi ja ihan aikuisten oikeesti ehdolla.

Vaalilupauksissa ainakin seniorien hyvinvointi kiinnostaa ehdokkaita yhtäkkiä enemmän kuin kertaakaan neljän vuoden aikana. Hyvä niin ja toivottavasti kiinnostus pysyy yllä vielä sittenkin, kun uurnien sinetit on avattu ja äänet laskettu. Toivottavasti myös ne muutamat ilmoille kajahtaneet lupaukset opintorahan korottamisesta lunastetaan.

Itse etsin sopivan nuorta (mutta ei ainakaan kovin paljon itseäni nuorempaa) ehdokasta, joka perustelee mielipiteensä hyvin, jolla on arvot kohdallaan ja järkeä päässä ja jonka sydämessä palaa ehdoton intohimo pyrintöihin nuorten ja opiskelijoiden puolesta. Ne kolme varteenotettavaa tyyppiä kaikista vaalikoneiden tarjoamista vaihtoehdoista ovat liikkuneet vastauksien yhteensopivuudessa siinä 80--85 %:n rajamailla. Samat kolme siis joka vaalikoneessa. Näissä vaaleissa yksikään kone ei ole tainnut tarjota mulle muuten ainoatakaan kolmen suurimman puolueen ehdokasta kymmenen parhaan joukossa, kun taas vassarit ja vihreät ovat loistaneet listauksissa. Kertookohan tämä jotain suurista puolueistamme, minusta tai jopa molemmista?

Ei kommentteja: