torstaina, lokakuuta 26, 2006

Ei oo rallikuskin voittanutta

On kuolemattomia videonpätkiä, jotka naurattavat joka katselukerralla entistä enemmän eivätkä hevillä vanhene. Jostain syystä tämä video aiheuttaa minulle aivan erityistä iloa.

Mitä muihin asioihin tulee, Hesarissa oli tänään taas mielenkiintoista juttua koulumaailmasta. Tavaroiden katoileminen oikeilta omistajilta väärien haltuun ei ole ilmeisesti muuttunut mihinkään aikojen kuluessa. Suurimpana erona omiin kouluaikoihini vain taitaa olla se, että meillä arvokkaimpia koulussa olleita tavaroita olivat ehkä Magic-kortit, pyyhekumit ja monivärikynät. Nykyisin koululaisten mukana sen sijaan kulkee jo kaikenlaista i-podia ja walkman-kännykkää, joten varastetun omaisuuden rahallinen arvo on jo ihan eri luokkaa.

Kännykät ja soittimet ovat toki suojattavissa siten, että ne pidetään myös tuntien aikana omistajansa taskussa tallessa, mutta entäpä arvokkaat kengät ja nahkatakit, joita jutun mukaan oppilailta myös viedään? Käytävänaulakot ovat tämän suhteen olleet aina ongelma. Omina kouluaikoinani niistä katosi ihmisiltä eniten luistimia, joita oli talvella liikuntapäivinä pakko tuoda kouluun ja jättää opettajan käskystä käytävälle (valvomattomaan) naulakkoon -- josta varkaan olikin sitten helppoa poimia mukaansa hienot uudet hokkarit tai kaunarit. Jos nykyään jo takit ja kengätkin katoilevat, niin voisikohan niille käytävänaulakoille vihdoin tehdä jotain, siirtää vaikka luokan sisäpuolelle tai korvata lukollisilla kaapeilla, tarpeeksi isoilla takaamaan säilytystilaa sekä vaatteille että kirjoille?

Ei kommentteja: