tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Muahhahhaaa

Sähköpostiini tuli eilen illalla houkutteleva työtarjous, jota lukiessa mansikka-chili-rooibosteet melkein lensivät näytölle. Tässä parhaat palat sensuroituina.

"Työtä tarjolla: Osa-aikainen kääntäjä, saksa-suomi

Tässä upea tilaisuus opintojen loppuvaiheessa olevalle tai valmistuneelle.

Mainostoimisto XYZÅÄÖ Oy tarjoaa muotikuvastojen ja markkinointitekstien käännöstyötä. Helsingin Hietalahdessa sijaitseva Mainostoimisto XYZÅÄÖ Oy kuuluu ABCDEFG-yhtiöihin sekä pohjoismaiseen HIJKLMN-konserniin. Meitä on 14 työntekijää.

Työssä vaaditaan erinomaista saksan kielen taitoa ja kykyä tuottaa sujuvaa ja korrektia suomea. Hyvät ATK-taidot, ripeys, tarkkuus ja joustavuus ovat tarpeen. Työn määrä vaihtelee kausittain; työtä on yleensä 60­100 h/kk."


Mietin hetken, että jokin tässä mättää. Humanistin matikalla laskin, että jos kuukaudessa on keskimäärin 30 vuorokautta ja vuorokaudessa on aina 24 tuntia, tulisi kuukauden kokonaistuntimääräksi tulla 720. Jos firman tarjoamassa osa-aikatyössä mahdutetaan 720-tuntiseen kuukauteen 60100 työtuntia, niin minkähänlaista niiden tarjoama kokopäivätyö mahtaa olla? Melkeinhän tämä on jo Jyvät ja Akanat -kamaa.

Sitten muihin asioihin eli sillisalaattiin: Materazzi (jonka sukunimestä vitsailimme nautinnollisesti saksalaiskaverien kanssa MM-finaalin kisakatsomossa italialaisessa ravintolassa, koska selostaja äänsi sen samalla tavalla kuin sanan Matratze, patja) on rupatellut toimittajille hiukan siitä, mitä hän oikeastaan sanoi Zidanelle loppuottelussa ennen Zidanen kuuluisaa ulosajoa.

Hesarissa oli tänään useampikin erityinen kiinnostava juttu niiden tavallisesti kiinnostavien lisäksi. Ensinnäkin Villa Kuunarin ostoasiasta kerrottiin siellä. Toisekseen Matlun metrobileistä oli pieni pätkä, joka löytyy myös verkkoversiosta (lukeminen vaatii Verkko-Hesarin maksulliset tunnukset). Lisäksi oikorata-asiasta oli mielenkiintoinen mielipidekirjoitus, jossa todettiin oivaltavasti, että puolen Suomen siirtyessä uuteen aikaan jää toinen puoli unholaan. Minäkin pidin yöjunista, vaikkei itselläni usein asiaa pohjoiseen ole ollutkaan.

Ei kommentteja: