tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Muoti määrää muotin

Joulu ja vuodenvaihde Alpeilla oli kerrassaan ihana! Niinpä paluu maan pinnalle märkään, harmaaseen Suomeen ja töihin oli sitäkin kovempi. Ostin piristykseksi kirkkaan pinkin talvitakin. Se ehkä näyttää vähän paluulta teini-ikään, mutta ainakin erotun Helsingin loskaisesta harmaudesta.

Olen tänä talvena sekä ihastellut että kauhistellut muotia. Villatakkien uusi nousu on ehdottomasti ihana juttu. Ne hemmetin pillifarkut villatakkeihin (tai mihin tahansa) yhdistettyinä sen sijaan näyttävät ihan karmeilta. Ehkä ne ovat Milanon mallimaailmassa ihan kivoja, mutta täällä Pohjolassa, omena- ja päärynävartaloisten naisten ihmemaassa ne pitäisi ehkä julistaa laittomiksi. Muodin muuttuessa olin vilpittömän vahingoniloinen siitä, että kaikki stringejään vilkuttelevat teinit joutuivat etsimään vyötärönsä. Nyt ne samat teinit kulkevat sitten keskivartalolihavien 1980-lukulaisten tätien näköisinä ympäriinsä. Ja H&M:ssä myytiin hiihtareita! Siis ihan oikeita hiihtareita, sellaisia, joissa on rajusti alaspäin kapenevat lahkeet ja kuminauha lahkeen suussa. Å herre jösses. Kuka niitäkin ostaa?

Vetoankin italianoihin ja pariisilaisiin: päästäkää äkkiä mikä tahansa muu vuosikymmen takaisin muotiin. Minttupersikkatuulipuvuista Helsingin kaduilla ei ikinä vapauduta (ainakaan niin kauan kuin Itäkeskus on olemassa), mutta hiihtarit ovat sentään liian kova rangaistus -- jopa suomalaisille.

P.S. Oli pakko tulla muokkailemaan tätä, sillä unohdin mainita, että printti-t-paitamuodin ehdottomimmat helmet löytyvät täältä. Four everyone who we can no English speak. ;)

Ei kommentteja: