torstaina, tammikuuta 19, 2006

Eläkepäiviä odotellessa

Eilen perehdytin seuraajani Siulan hallituksessa tehtäviinsä. Domman avaimista luovuin jo maanantaina. Laukku tuntuu yllättävän mukavalta kantaa, kun avaimet ja niiden mukana tuleva vastuu (mm. velvollisuus olla aina saatavilla) on jonkun muun kannettavana. Tänä vuonna en aio osallistua yhteenkään kaljankantopartioon tai vaivata päätäni biletilavarauksilla. M'olen nyt graduntekoeläkkeellä -- ja se tuntuu oikeasti ihan mukavalta. Olen tietysti seuraajani käytettävissä alituisesti, jos jotain kysyttävää tulee. Ja ihan kokopäiväeläkkeelle en sentään vielä järjestösektorilta pääse. Edustajistokausihan on vasta aluillaan ja nyt on myös enemmän aikaa paneutua innolla asioihin. Ilahduin myös huomatessani, että missaan vaihdon vuoksi näillä näkymin vain yhden edarikokouksen.

Pressanvaalien toinen kierros lähestyy. Istuvalla presidentillä oli Ylen vaalikoneessa mun kanssa samoja vastauksia 77 %, haastajalla 58 %. Kumpikin on inhottavan poliittinen (toinen on vähän liian kiinteä osa puoluekoneistoa, toinen vähän liian oikeistolainen ja tykkää vähän liikaa Natosta). Jotain tarttis varmaan kuitenkin äänestää, eikä kirkkovene ole todellakaan hyvä vitsi. Tyypit ovat varmasti ihan hyviä ihmisiä molemmat, mutta se poliittisuus saa hampaani kirskumaan.

Olettekos muuten huomanneet, mikä ihana sää ulkona on? Ei loskaa, ei vettä, ei kuralammikoita, vaan kunnon paukkupakkanen ja otsalohkosta sisään porautuva tuuli. Aion todella nauttia tästä Suomen talvesta nämä molemmat viikot, jotka metereologit ovat luvanneet. Nyt pulkkamäkeen ja hiihtämään! :)

Ei kommentteja: