keskiviikkona, toukokuuta 28, 2008

Nimby-ilmiö

Maanantaina ilahduin, kun HS kertoi poliitikkojen tukevan Helsingin uusia tukiasuntoja. Myös HYY teki kannanoton Ruusulankadun asuntolan puolesta ja HYYn hallituksen blogissa on samasta aiheesta kirjoitus, jota en osaa kuin kompata.

Tänään Päivän nimby -palkinnon saa Taloustutkimus Oy. Onnittelut ja aplodeja! Luulen kyllä, että ainakaan nyt keväällä yliopistoista ja ammattikorkeakouluista tutkinnonuudistuksen pakottamana valmistuva -nomi-, kandi-, ja maisteriaalto sekä pätkätöissä uurastavien lukiolaisten ja opiskelijoiden lauma ei kieltäytyisi tarjolla olevista työpaikoista sen perusteella, että työpaikan naapurina on tukiasuntola.

Käytän muuten varsin usein sitä samaa bussipysäkkiä, vaikka työskentelenkin Vallilassa eri rakennuksessa ja eri firman palkkalistoilla. Rohkenen epäillä, että Mäkelänkadun yllä alituiseen leijuva katupölypilvi on Vallilassa liikkuville paljon konkreettisempi vaara kuin Sininauhaliiton asukit olisivat asuntolan toteutuessa olleet. Miksei nimby-ilmiö koskaan kohdistu kaupungin viihtyvyyttä olennaisesti haittaavaan yksityisautoiluun?

2 kommenttia:

hukkajukka kirjoitti...

Siksi, koska yksityisautoilun vastustamisessa ei ole kyse nimbyilystä (yleensä).

Kyl mä ainakin haluaisin lopettaa espoolaistenkin autoilun.

Mitä tulee näihin tukiasuntoihin, taisin sanoa jotain hyvin samansuuntaista omalla mielipidekirjoitussivullani.

Elina kirjoitti...

Mutta kun olis niin ihanaa, kun ne, jotka eivät varsinaisesti vastusta yksityisautoilua, nimbyilisivät sen suhteen omassa elinpiirissään. "Jaa että lisää parkkipaikkoja? No ei todellakaan meidän kaupunginosaan! Viekää Vuosaareen ne parkkihallinne!" :D